Училище за мен

  [BG]   EN  
Училище за мен

 
Рейтинг: 3.00
(150)
Начало


Новини Връзки Документи Лични файлове Галерия За контакти Календар

Новини / Актуална информация

Вземи в gLOG
19 Декември 11, 12:32 / Автор: Дора Лазарова
„Литературен десант” в ГПАЕ „Гео Милев” – Бургас
„Литературен десант” 
в
ГПАЕ „Гео Милев” – Бургас
Дора Лазарова

          В навечерието на празника на Бургас в Гимназията с преподаване на английски език „Гео Милев” бе проведен своеобразен „литературен десант”.  Бургаски творци посетиха училището, срещнаха се с ученици, изкушени от изящното словото.
         Поетесата Елка Василева гостува в час по български език в XI „в” клас с преподавател Дора Лазарова. Учениците приложиха на практика придобитите знания при анализ и превод на творби на поетесата.  Приятна изненада за гостенката бе електронната презентация, подготвена от Зекие Касимова и Йоанна Русева. Те представиха на екран своя прочит на житейско-творческия път на Елка Василева, опирайки се на събран от самите тях писмен и снимков материал.
         Преводи на стихове от Елка Василева прозвучаха на руски, немски и английски език, като за това се бяха постарали Николета Калоянова, Надежда Георгиева, Виктория Каръкова и Маргарита Ачанова. Даниела Караиванова и Изабел Анчина подариха на поетесата свои рисунки, вдъхновени от нейни стихове. За артистичната атмосфера на срещата допринесе и музикалното изпълнение на единадесетокласника Цветан Купенов. 
        Елка Василева сподели вълнуващи мисли за творческия процес, за битието на хората на изкуството, за бъдещите си творчески търсения и планове.
        Часът с творец „на живо” се преля във вълнуващ духовен празник чрез последвалата среща с още двама бургаски творци - белетристката Пенка Бангова и поетът с китара Христо Граматиков, които също представиха свои творби и размисли за нелекия път на твореца,  за смисъла на изкуството, за радостта да създаваш и споделяш.

 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1042