Училище за мен

  [BG]   EN  
Училище за мен

 
Рейтинг: 3.00
(150)
Начало


Новини Връзки Документи Лични файлове Галерия За контакти Календар

Новини / Актуална информация

Вземи в gLOG
09 Декември 09, 20:29 / Автор: Милка Харизанова
Дни на програма "Коменски" в България

От 8 до 10 декември 2009 г. в залите на хотел „България” в град Бургас Центърът за развитие на човешките ресурси – София организира Дни на програма „Коменски” в България. Проявата има за цел популяризиране на добри практики в работата по европейски проекти и запознаване с новостите при кандидастването през 2010 г.

Програма „Коменски” е една от четирите секторни програми на Програма „Учене през целия живот” на Европейската комисия, която е ориентирана към училищното образование. Да споделят своя опит при работата си в различните дейности на програма „Коменски” в Бургас са дошли представители на образователни институции от цялата страна – директори на детски градини и училища, помощник-директори, учители, експерти от регионални инспекторати по образованието.

В словото си при откриването на проявата г-жа Снежина Гъбова – директор на ЦРЧР - подчерта, че за 10-те години от съществуването си Центърът е помогнал на  хиляди дейци от областта на средното образование да повишат квалификацията си чрез участие в различните дейности по програмите на Европейската комисия, които той администрира за България в качеството си на национална агенция.  При пътуванията си в чужбина в рамките на различните проекти те са имали възможност да се запознаят на практика с образователните системи на другите европейски страни и да представят образователната система на България пред своите партньори.

В рамките на Дните „Коменски” ще бъде организирана изложба на продукти, изработени от участници в различни проекти, а ЦРЧР ще награди най-добрите проекти  за изминалата година.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0789