Училище за мен

  [BG]   EN  
Училище за мен

 
Рейтинг: 3.00
(150)
Начало


Новини Връзки Документи Лични файлове Галерия За контакти Календар

Новини / Актуална информация

Вземи в gLOG
30 Октомври 12, 16:08 / Автор: Милка Харизанова
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ЛИТЕРАТУРНОТО СПИСАНИЕ „СТРАНИЦА”
На 26.10.2012 г. в залата за тържества на ПМГ „Акад. Н.Обрешков” – Бургас се състоя среща, на която гл.ас. Младен Влашки – преподавател в ПУ „Св.П.Хилендарски” (Катедра по история на литературата и сравнително литературознание), представи литературното списание „Страница”. В срещата взеха участие ученици от ХІ и ХІІ клас на гимназията, учители по български език и литература от ПМГ „Акад. Н. Обрешков”, ГРЕ „Г.С.Раковски” и ГПАЕ „Г.Милев”, библиотекарите на двете училища. Гости на учениците бяха писателите Людмил Станев и Александър Секулов, които са членове на редакционната колегия на списанието. Техните творби често намират място по страниците на списанието.
Срещата бе открита от г-н Красимир Стоянов – помощник-директор на ПМГ „Акад. Н.Обрешков” – Бургас. Той благодари за съдействието от страна на РИО – Бургас за организирането на срещата и посочи, че в навечерието на Деня на народните будители подобна среща е чудесна възможност за отбелязване на този празник на българската духовност.
Г-н Младен Влашки представи целите, които си поставя редакционната колегия на списание „Страница” и разказа любопитни моменти от работата си като редактор и автор на критичните материали в списанието. Той изтъкна необходимостта младите хора да познават съвременната българска литература, а не само класическите произведения, които се изучават в училище. Представяйки двамата автори, г-н Влашки призова учениците да се запознаят не само с тяхното творчество, но и да потърсят творби на други съвременни български автори, част от които са представени в списание „Страница”.
Александър Секулов прочете откъс от романа си „Островът”, а Людмил Станев – разкази от своя сборник „Приятели мои”. Прочететото бе посрещнато с овации и това бе сигурно доказателство, че учениците бяха впечатлени от написаното.
Г-н Младен Влашки направи дарение на библиотеките на ПМГ „Акад. Н. Обрешков” – Бургас и ГРЕ „Г.С.Раковски” – Бургас, което включваше цялото течение на списанието от издаването му до сега, а всички участници в срещата получиха по един рекламен брой на списание „Страница”, в който са включени избрани творби на различни автори.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1016