Училище за мен

  [BG]   EN  
Училище за мен

 
Рейтинг: 3.00
(150)
Начало


Новини Връзки Документи Лични файлове Галерия За контакти Календар

Новини / Актуална информация

Вземи в gLOG
12 Февруари 10, 23:58 / Автор: Милка Харизанова
Обучение по проекта "Пет стъпки"
В изпълнение на работната програма на проекта „5 стъпки за преодоляване на насилието в училищната среда”, който се изпълнява в рамките на програма „Учене през целия живот” на ЕК, секторна програма Коменски, дейност „Регионални партньорства „Коменски” в периода 08 – 10.02.2010 г. в ПГТ „Иван Вазов” - Слънчев бряг се проведе обучение на ученици, учители и родители на тема „Преодоляване на насилието в училищната среда”. Проектът, в който РИО – Бургас е партньор на Областната дирекция на народната просвета в град Ерзурум – Турция, от българска страна се осъществява чрез сътрудничество между трите местни партньора – Регионален инспекторат по образованието – Бургас, Професионална гимназия по туризъм „Иван Вазов” – Слънчев бряг и Регионална асоциация на училищните психолози и педагози – Бургас. 
           
Обучението бе организирано от координатора на проекта г-жа Милка Харизанова – старши експерт по български език и литература в РИО – Бургас и г-жа Веселина Чолакова – директор на ПГТ „Иван Вазов” – Слънчев бряг, а осъществяването му бе дело на екипа на РАУПП – Бургас под ръководството на г-н Светозар Янев. Програмата на обучението включваше разнообразни игри и тренинги за установяване на контакт между участниците в обучението, информация по темата за насилието и за причините, които го пораждат, и запознаване с различни техники за справяне в кризисни ситуации.
           
В обучението взеха участие 56 ученици, 14 родители и 10 учители. Всички присъстващи изразиха удовлетворението си от участието в обучението и готовността си и в бъдеще да участват в подобни форми и в различните дейности по проекта.  
           
Участниците в семинара получиха брошури с информация за проекта и сертификати за проведеното обучение. 
           
Повече информация за проекта можете да откриете на специалния сайт http://www.besadim.org

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1015